Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Marchewki i cebule umyj, obierz i pokrój. Marchew w grube plastry, cebulę w ósemki.
W dużym żaroodpornym naczyniu ułóż warzywa, dodaj przekrojone na pół główki czosnku. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
Na warzywach ułóż natarte solą, pieprzem i cynamonem udźce z indyka, gałązki rozmarynu, całość polej miodem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Sos pieczeniowy jasny w słoiczku WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ipo 2 godzinach pieczenia polej nim indyka.
Piecz jeszcze około 45-60 minut w zależności od wielkości udźców tak, aby mięso było miękkie.